torstai 27. helmikuuta 2014

Toinen viikko Pendine Parkissa

Tama viikko on mennyt nopeasti. Olen tyoskennellyt Susien ja Nikkin kanssa, jotka tyoskentelevat taalla virikeohjaajina (well being and activities manager). Enimmakseen olen ollut Nikkin kanssa. Han kertoi tyonkuvakseen kuuluvan yksinkertaisesti asukkaiden viihdyttamisen. Virikeohjaajat tekevat suunnitelmat pitkalle ajalle, jonka mukaan he jarjestavat toimintaa paivittain. 


Töihin Lähdössä
Takapiha
Ensimmaisena paivana pelasimme asukkaiden kanssa tietovisaa ja lottoa Bryn Bellassa. Siella asukkaat olivat  nuorempia ja useimmilla heista oli aivovamma. Toimintaan kuului myos pelkkaa keskustelua asukkaiden kanssa. Se sujui minulta yllattavan luontevasti. Asukkaiden kanssa oli helppoa keskustella, koska he olivat niin rentoja ja hyvinvoivia. Avustimme myos lounaan tarjoilussa.

Kylpyamme!

Lisää kuvateksti
Meidän staff room
Tiistaina vuorossa oli piirtamista ja kahvin tai teen juontia. Osa asukkaista oli erittain lahjakkaita. Sain ihan hyvaa palautetta siita, etta juttelen asukkaiden kanssa paljon ja olen oma-alotteinen. Taa on niin mun juttu! :) Opin myos monta uutta sanaa englanniksi. Ainiin, minua kutsutaan taalla
nimilla: Jenii, Jen, Ginny ja Jenny.

Huomasin jo viime viikolla etta asukkaat taalla ovat selkeasti onnellisemman nakoisia kuin vastaavanlaisissa paikoissa Suomessa. Ehka kyse on juuri tasta, etta meillakin pitaisi olla suomessa erikseen virikeohjaajat, joilla on koko tyovuoronsa ajan aikaa vain asukkaiden viihdyttamiseen.

Torstaina tunsin itseni vilustuneeksi, joten olin hieman uupunut, Mutta pelasin muutaman asukkaan kanssa Kimbleä ja olin katsomassa vanhusten tuolizumbaa, joka oli tosi hauskaa! Opin, että lautapelin pelaaminen on hyväksi koordinaatiokyvylle ja edistää sosiaalista kanssakäymistä.


Olen todella onnellinen, kun pääsin seuraamaan, kun täällä vietetään ystävänpäivää. Tyoskentelin silloin virikeohjaaja Nikkin kanssa. Illan kruunasi se, kun Pendine Park:iin tuli laulava pariskunta. Asukkaat nauttivat esityksestä ja pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni seuraamaan sähköpyörätuolitanssia.


Monta aurinkoista päivää takana!
Pendinen parkkipaikalta
Tälle viikolle kuului myos tyoskentely fysioterapeutin (Lindsay) ja fysioterapia-apulaisen (Sheila) kanssa. Kävimme sellaisten asukkaiden luona, jotka tarvitsevat fyysistä kuntoutusta. Heillä oli esimerkiksi MS tautia, parkinsonin tautia ja aivovammaa.
Kuntoutus oli esimerkiksi sitä, että asiakasta kehoitettiin kävelemään pieni matka ja nousemaan portaita ylös tuettuna. Joillekin asiakkaille käytettiin myös jotakin pyöräilylaitetta, joka liikutti heidän jalkojaan sahkoisesti.

Yhdelle asukkaalle käytettiin myös seisomatelinettä.
Opin, että fysioterapia voi olla todella hauskaa, esimerkiksi kädenvääntö on hyvää jumppaa. 
Aika taalla menee niin nopeasti! Ollaan jatkettu kuntosalilla kaymista ja olen todella tykannyt niista saunoista! Flunssa on jatkunut, mutta ei niin pahana, etta olisi tarvinnut olla poissa toista. Ollaan kayty monesti suosikkibubissamme Elihu Yalessa syomassa, ehka vahan liiankin usein. Ollaan myos ostettu jaakaappi tayteen ruokaa, joten jatkossa tulemme syomaan useammin kotona, tai siis asuntolassa. Olen kaynyt myos Primarkissa ostamassa uusia vaatteita. Voi tulla ongelmia matkalaukun kanssa, kun on aika palata Suomeen..!


"The time is flying", niinkuin sairaanhoitaja Josie sanoi minulle ensimmaisella viikolla.

( Pahoittelen ettei joka kohdassa ole ä- ja ö- kirjaimia.)



Wrexhamin kaduilta
Tuolla voisi käydä kahvilla











Keskustasta




Sara ostoksilla :)
Lähtivät juoksemaan karkuun ennen kun sain kuvan


Shoppailemassa (taas kerran Primarkissa)








Yates- ravintola


Vanha hautausmaa



1 kommentti:

  1. Nytpä olitkin tarinoinut pitkät jutut. Jannelle jo ihastelinkin kylpyammetta, jollaisia ei Suomessa näe. Vaikuttaa sangen toimivalta kapistukselta. Monenmoista olet päässyt näkemään ja kokemaan. Mukava kuulla, että huomaat kielitaitosi kasvavan päivä päivältä. Aika todellakin lentää. Kun kirjoittelen tätä taidattekin olla jo kotimatkalla melkein.....

    VastaaPoista