maanantai 3. helmikuuta 2014

Eka työpäivä

Takana on ensimmäinen työpäivä Pendine Parkissa. Lähdimme ajamaan työpaikalle klo 9:45 am Suen hakiessa meidät Snowdon Hall- nimisestä asuntolastamme. Jännitin töihin menoa erittäin paljon. Mietin muun muassa, onko kielitaitoni riittävän hyvä ja että joudutaanko minä, Sara ja Janne heti erilleen. Matka oli lyhyt, noin 1,5 mailia. Perille päästyämme meitä odotti idyllinen Pendine Parkin maalaismaisema peltoineen ja lihavine oravineen. Meidät ohjattiin heti Traceyn juttusille, joka siis on highfield-osaston esimies. Tracey osoittautui sydämmelliseksi ja selkeästi englantia puhuvaksi ihmiseksi. Kävimme läpi käytännön asiat, kuten esim. työvuorot ja työvaatetuksen. Onneksi Tracey oli suunnitellut meille jokseenkin samanlaiset työvuorolistat.




Seuraavaksi meidät vietiin tutustumiskierrokselle, jolloin meille esiteltiin koko Pendine Parkin ympäristö eri osastoineen. Osastoja oli muun muassa asukkaille, joilla on aivovamma tai jokin kehitysvamma. Osa osastoista oli tavallaan sekoituksia, eli niissä ei ollut ainoastaan tietynlaisia asukkaita. Näimme myös ihan tavallisen dementiakodin ja eri rakennuksessa sijaitsevan, lukitun mielenterveysosaston. Osastoissa työskenteli sairaanhoitajia, siivoojia, virikeohjaajia ja eräänlaisia hoitoapulaisia, lähihoitajia siellä ei ollut.
Highfieldistä

Koko Pendine Parkin alue oli suurempi ja hienompi, kuin osasin odottaa. Yhdessä paikassa oli muun muassa kanoja pihalla! Piha-alueet olivat muutenkin viihtyisiä, koska täällä on tähänkin aikaan vuodesta aika vihreää ja kaikki on niin erilaista, kuin Suomessa. Innostuin, kun sain tietää, että meidän osastollamme, Highfieldissä, oli paljon asukkaita, joilla on trakeostomia sekä PEG-letku tai nenä-mahaletku. Tilat sisällä olivat yllättävän siistejä, mutta joillakin käytävillä oli tunkkainen haju. Taukotila ei ollut kovin siistissä kunnossa, mutta pidin paljon keittiöstä, josta sai ottaa halutessaan kahvia tai teetä.
Wrexham <3

Paikallinen kirjakauppa
Esittelykierroksen loputtua pääsimmekin heti kotiin. Otimme muistaakseni taksin, koska se on täällä halvempi vaihtoehto, kuin linja-auto, jos matkustamme kolmestaan. Jos olemme työvuorossa kahdestaan, on kannattavampaa mennä bussilla, joka siis maksaa noin 1,9 £ (puntaa). Mutta aamuvuoroon mentäessä tulen joka tapauksessa ottamaan aina taksin, koska olen todella aamu-uninen.

Tässä vielä se keittiö...
Asuntolaan päästyämme päätimme lähteä katsomaan lisää paikkoja ja tekemään tarvittavia hankintoja. Kävimme mm.  Asdassa ja Tescossa, jotka ovat vähän niinkuin Prisma ja Citymarket Suomessa. Kävelimme katuja pitkin ja mietimme, kummalle puolelle katsoa tietä ylittäessä. Löysimme monia kivoja kauppoja, myös Primarkin, josta saa TODELLA edullisia ja vielä hienojakin vaatteita!

Viihtyisää!
Tämä päivä oli ihana ja olo oli niin helpottunut kun kaikki olivatkin todella mukavia, vaikka alussa jännitin. Kaupat on kivoja, asuntola on hyvä ja pubissa voi
käydä syömässä! Ja kivaa puhua ENGLANTIA!! Kyllä täällä voi viis viikkoa asua. :)



Primarkissa oli edullista



Löydettiin myös kioski/apteekki









2 kommenttia:

  1. Hei Jenni!
    Kiva kuulla uutisia. Laitoin jo yhden kommentin alkuviikosta mutta kömmähdyksen vuoksi se ei lähtenyt mihinkään.
    Laittakaa tietoa siitä millaisilla osastoilla työskentelette ja mitä olette työvuoroissa puuhastelleet?
    Hyvää viikonloppua!
    Seija

    VastaaPoista
  2. Hei Jenni. Mukavastihan siellä on harjoittelu lähtenyt alkujännityksestä päästyäsi. Ja eikö olekin mukava huomata pärjäävänsä. Tämä on yksi vaihtojen keskeinen tavoite. Kuvat ovat mukavia niiden kautta saa heti paremman käsityksen paikasta. Suelta tuli viesti, jossa Teitä kaikkia kehuttiin, hyvä Te!

    VastaaPoista